De Club

De club werd op 20 september 1988 opgericht met als doel het bevorderen en ondersteunen van de loopsport in de algemeenste zin van het woord. Dit doen we door informatie te verstrekken over het lopen, door activiteiten te ondersteunen en zelf activiteiten te ondernemen. Werknemers van Dow en hun gezinsleden kunnen lid worden van onze vereniging maar onze evenementen staan open voor iedereen.

De belangrijkste activiteit is de Aflossings marathon. Dit houdt in dat een ploeg van maximaal 8 mannen en/of vrouwen een marathon afstand loopt. In het genoemde geval loopt iedere loper dus 5.2 km. Er wordt een klassement opgemaakt over de wedstrijd en er is een onderverdeling in verschillende categorieën. De categorien zijn, I-park teams, overig, dames, civiel en individueel.
Er verschijnen een groot aantal teams aan de start, het record is meer dan 750 deelnemers. De kwaliteit van de lopers varieert dan van mensen die voor het eerst sportschoenen zien tot de toppers uit Zeeuws-Vlaanderen en België. Tussen het eerste en het laatste team kan dan ook gemakkelijk anderhalf uur liggen bij aankomst. Dit is misschien een idee, om samen met enkele van je collega’s eens een keer mee te lopen en kijken waar je uit komt.

Deze website maakt gebruik van cookies.